zondag 17 juni 2018

Uitwisseling Polen 2018


Vrijdag 8 juni

De uitwisseling begon allemaal voor ons op het station in Zwolle, waarvandaan we met een groep van 6 leerlingen plus 2 leraren vertrokken naar Schiphol. Eenmaal aangekomen konden we al snel door de security en op naar de gate (ook al waren er wel een paar mensen die nog extra gefouilleerd moesten worden....).

Na een uurtje konden we boarden en gingen we op naar Polen! Maar toen we daar aankwamen bleef het nog even spannend, aangezien er een alarm ging op het vliegveld en we ons vliegtuig niet mochten verlaten. Gelukkig was het loos alarm en konden we met onze koffertjes (of iets grotere koffers) zo door naar ons gastgezin, die ‘s avonds ook verschillende dingen hadden gepland en een hele week voor ons zullen zorgen! Zin in🎉Zaterdag 9 Juni

De eerste nacht in Polen is voorbij.
Vanochtend gingen we naar de school. Daar was de introductie en ieder land liet een filmpje zien. De 1 grappiger dan de ander. Aan het eind gingen 2 mensen uit Polen ook nog zingen.
Daarna gingen we naar een andere zaal om de voorkant van ons informatieboekje in te kleuren. De mooiste voorkant wint. Toen werden we ingedeeld in 3 groepen (gast + host) om 3 kleine activiteiten te doen. Je moest in een klaslokaal raden welke geur, welk object en welk geluid. Degene die t meest goed had geraden, won.


Toen gingen we lunchen in weer een ander gebouw (er waren 3 schoolgebouwen in totaal).
Daarna mochten wij, als Nederlanders, 6 groepen van 6 mensen maken en met hen deden we een fototocht door Komorow. Je moest foto's maken van kleurrijke objecten en van de groep bij de controlepunten. Het was 30 graden. Dus het was echt een pretje om buiten door Komorow te slenteren.
Daphne bleef in de avond bij mij eten en daarna zijn we samen naar een feestje bij t meisje van Lize gegaan! Het was heel gezellig.Zondag 10 Juni
De dag begon rustig. We sliepen uit en gingen rond een uur of 11 ontbijten. Na het ontbijt maakten we ons klaar om naar Steven te gaan. Daar zaten we een tijdje gezellig te kletsen. Stevens uitwisseling had een geweer en daar mochten we mee schieten. Je zou toch denken dat dat goed zou gaan met gymnasiumleerlingen maar natuurlijk schoot Steven zichzelf in zijn voet....
Toen werden we naar het station gebracht. De auto was vol, want er zaten zeven mensen in een 5persoonsauto. Met z'n vijven achterin, het kan allemaal in Polen.  Eenmaal in Warschau, onze bestemming, waren we van plan om naar een pannenkoekenrestaurant te gaan. Helaas had iedereen in Warschau hetzelfde idee, want de rij was zo lang dat je 2 uur moest wachten. Dus we besloten om naar t vertrouwde Mcdonalds te gaan. Dit was om 5 uur mijn lunch.

Daarna gingen we naar het park en daar hebben we gezeten en een leuke foto gemaakt. Vervolgens moesten we nog twee uur op het lasergamen wachten, dus liepen we naar het zomerverblijf van een of andere koning van Polen, ooit, vroeger. Daar was ook een amfitheater. Ook waren er veel pauwen.

Toen was het tijd om richting het lasergamen te gaan. Dit was heel gaaf. Mijn team heeft gewonnen door een geweldige strategie!
Vervolgens namen we de trein terug naar huis en naderde het einde van een leuke dag!
Gr Daphne
(Verhaal Daphne; fotocredits Salea en tekst ook door Salea geschreven)

Maandag 11 Juni

Eenmaal op school aangekomen beginnen de workshops. Ik en Lize hebben ons ingeschreven bij musical. We krijgen zangles en studeren twee liedjes in: What a wonderful world en This is me. Om 12:30 hebben we een pauze en eten we gezamelijk in de eetzaal. Dan hebben we weer tot 15:00 workshops. Na school zijn we pannenkoeken gaan eten en vervolgens zijn we met een groep gaan waterfietsen op het meer in een stadje dichtbij Komorow. Daarna zijn we naar het huis van de uitwisseling van Steven gegaan waar we met zijn allen gezellig pizza hebben gegeten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten